DVB-T based Passive Bistatic Radar

FFI-Rapport 2010

Om publikasjonen

Rapportnummer

2010/01262

ISBN

978-82-464-1785-1

Format

PDF-dokument

Størrelse

12.8 MB

Språk

Engelsk

Last ned publikasjonen
Jonas Myhre Christiansen

Interessen for bi- og multistatiske radarsystemer har gått i sykler på ca. 15år. Interessen er for øyeblikket på topp hovedsakelig drevet av interessen for Passive Bistatic Radar systemer. De mest kjente Passive Bistatic Radar systemene er Silent Sentry 3 utviklet av Lockheed Martin, og Home Alerter 100 utviklet av Thales.

Passive Bistatic Radar systemer har mulighet for skjult luftovervåking til en potensielt lav kostnad. Systemer som Silent Sentry 3 og Home Alerter 100 er basert på bruk av FM sendere, hvor hovedulempen er lav båndbredde som gir en dårlig avstandsoppløsning. Den lange integrasjonstiden gir en god Doppler-oppløsning. Den neste generasjon Passive Bistatic Radar systemer, basert på digitale sendere slik som Digital Video Broadcast - Terrestrial har ikke problemet med avstandsoppløsning, men vil heller ha tilfeller hvor målet går gjennom flere avstands- eller Doppler-celler i integrasjonsintervallet. Lang integrasjonstid gir liten Doppler-oppløsning, og problemer grunnet Doppler-spredning kan oppstå. Den relativt høye båndbredden i Digital Video Broadcast - Terrestrial systemet gir lav avstandsoppløsning, og problemer grunnet avstandsspredning kan oppstå.

I dette arbeidet har problemene blitt analysert med både simulerte og eksperimentelle data. Avstandsspredning skaper problemer for mål med normal hastighet og manøvrerbarhet, mao. fly med underlydshastighet. Tap av signal til støy forhold ved bruk av lange integrasjonsintervaller er demonstrert med både simuleringer og eksperimentelle data. Doppler-spredning er ett sjeldnere fenomen, mest grunnet lav manøvrerbarhet og hastighet for målene. I simuleringer er Doppler-spredning for mål med høy bi-statisk akselerasjon vist. En metode for å kompensere for avstandsspredning er analysert. Denne metoden bruker Doppler-informasjon i Doppler-delay prosesseringen. Et adaptivt prosesseringsskjema er foreslått, samt fordeler og ulemper er diskutert.

Nylig publisert