An analytical review of perforation statistics – using aluminium as witness plates in perforation experiments
Om publikasjonen
Rapportnummer
23/02387
ISBN
978-82-464-3508-4
Format
PDF-dokument
Størrelse
1.9 MB
Språk
Engelsk
Denne rapporten dokumenterer de nåværende statistiske metodene som blir brukt i perforeringseksperimenter ved Forsvarets forskningsinstitutt. I tillegg introduseres nye (eller i hvert fall ubrukte) statistiske metoder som har visse fordeler sammenlignet med metodene som blir benyttet per dags dato.
Et konkret eksempel er ROC-kurver (opprinnelig «kurver for en mottakers operasjonskarakteristikk » – receiver operating characteristic curves – men nå brukt i overført betydning) med tilhørende klassifikasjonstabeller, som lar oss mer nøyaktig bedømme modellegnethet enn om vi utelukkende hadde brukt mer konvensjonelle pseudo 𝑅²-mål. Selv om ROC-kurvene inneholder mer informasjon (som sanne positiver og negativer og falske positiver og negativer) enn 𝑅²-målene, anbefaler vi at begge metodene brukes for å supplere hverandre.
Som et konkret eksempel på anvendelser av de nye og eldre statistiske metodene studerer vi egenskapene til en 0,5 mm aluminiumsplate for å finne ut om den egner seg som vitneplate i perforeringseksperimenter. De statistiske resultatene tilsier at aluminiumsplaten egner seg godt som vitneplate for skudd mot hudsimulanter som representerer mageregionen og rygg. For andre mål, som brystkassen og lår, trengs det tynnere vitneplater. Både 𝑅²-målene og ROC-kurvene indikerer at den eksperimentelle modellen gir resultater som samsvarer godt med dataene.