LandX20 Experiment Report – experiment for future land warfare capabilities with focus on increased situational awareness and unmanned systems

FFI-Rapport 2022

Om publikasjonen

Rapportnummer

22/00274

ISBN

978-82-464-3390-5

Format

PDF-dokument

Størrelse

31 MB

Språk

Engelsk

Last ned publikasjonen
Kim Mathiassen Magnus Baksaas Dyrdal Idar Brage Gerdsønn Eikanger Fredrik Gulbrandsen Daniel Gusland Martin Vonheim Larsen Eilert Mentzoni Mathias Minos-Stensrud Jonas Moen Eivind Bergh Nilssen Olav Rune Nummedal Tønnes Nygaard Sigmund Rolfsjord Aleksander Simonsen Marius Thoresen Lorns Harald Bakstad Dan Helge Bentsen Christian Eggesbø Eirik Skjelbreid Grimstvedt Trym Vegard Haavardsholm Marius Halsør Øistein Hoelsæter David Kolden Thomas Røbekk Krogstad Robert Helseth Macdonald Niels Hygum Nielsen Guri Nonsvik Else-Line Malene Ruud Rikke Amilde Seehuus Martin Syre Wiig Einar Østevold

LandX20 var et eksperiment og en demonstrasjon hvor fire prosjekter ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) deltok. Målet med eksperimentet var todelt. Det første målet var å utvikle et situasjonsforståelsessystem som kunne bruke ubemannede enheter og teste systemet i felt under kontrollerte forhold. Det andre målet var å demonstrere framtidige muligheter for et slikt system til inviterte gjester. Eksperimentet ble gjennomført perioden 31. august til 4. september 2020, som var integrasjonsuken, og perioden 14. til 18. september, hvor det var besøksdag.

Eksperimentet inkluderte mange forskjellige systemer som er utviklet ved FFI. To Sentry-systemer, som inkluderer radar og Pan-Tilt-Zoom-kamera, ble brukt til å detektere og følge personer og kjøretøy. Posisjonen til og kamerastrøm av personene og kjøretøyene ble vist i det nylige utviklede brukergrensesnittet, som er basert på CesiomJS. En sverm med fire UAV-er ble også brukt. Disse har blitt designet og bygd på FFI, og kan bli satt til å overvåke et område, detektere og følge personer og rapportere tilbake resultatene til det nyutviklede brukergrensesnittet. I tillegg var to UGV-er til stede på eksperimentet. Den ene UGV-en ble brukt til autonom terrengkjøring og den andre ble utstyrt med Sentry-systemet. Det siste systemet var et passivt radio frekvens system (RF-system) som ble brukt til å detektere og lokalisere radiosendere.

Eksperimentet var vellykket. Systemet for situasjonsforståelse, som besto av de to Sentrysystemene, dronesvermen og det nye brukergrensesnittet ble demonstrert til de besøkende, sammen med passivt RF-system. Imidlertid fikk ikke UGV-en kjørt autonomt på grunn av hardware problemer.

Nylig publisert