Forhindrer trafikkork i mobile nett
Kristin (25) studerer informatikk ved Universitetet i Oslo. Etter å ha tatt en bachelorgrad i sosiologi, fikk hun prøve programmering – og ble frelst.
Jeg har laget et program som undersøker tilgjengeligheten på ulike kommunikasjonskanaler i mobile nettverk. Formålet er å teste forbindelsen før det sendes data, slik at det ikke overføres datamengder som skaper «trafikkork» i nettverket. Dataene kan være både lokasjonsdata, tekst- og videoinnhold.
I løpet av sommeren har jeg blitt kjent med programmeringsspråket C++, som var nytt for meg da jeg startet her. I tillegg har jeg lært mye om nettverk, ruting, sockets og nettmasker.
På studiet har vi lært å programmere i Java og Python, noe som har vært veldig nyttig å ha med seg i denne jobben – i tillegg til erfaring med Linux-terminalen.
Da jeg tok en bachelor i sosiologi ble jeg introdusert for programmering. Vi brukte språket R til å jobbe med statistiske data. Det ga mersmak, og etter at jeg var ferdig med bacheloren søkte jeg meg inn på informatikk. Det var en stor overgang – men jeg trives veldig godt, og synes informatikkfaget er utrolig interessant.
Det beste med sommerjobben har vært å få prøve ut lærdom fra studiet i praksis, og å få jobbe med ekte problemstillinger. Jeg følte jeg lærte noe nytt hver dag, noe som var veldig motiverende.
Veien min videre har jeg ikke bestemt meg for enda. Det er så mye jeg synes er gøy! Jeg liker tanken på å benytte forskjellige sommerengasjement til å prøve ut ulike ting, for å se hva jeg trives aller best med. Derfor satte jeg stor pris på denne muligheten! Hvis jeg noen gang skal bli forsker skal det definitivt bli her – det virker som det er veldig mye spennende som foregår her ved FFI.
Jeg opplevde gjennom sommermånedene at veileder og ansatte på avdelingen hadde stor tillit til meg. Samtidig var de aldri langt unna dersom jeg hadde spørsmål eller trengte hjelp. Det var en veldig god kombinasjon!