Systemingeniør satellittsystemer
Om stillingen
Søknadsfrist
15. november 2024Avdeling
Forsvarets forskningsinstituttStillingstittel
Systemingeniør satellittsystemerSted
KJELLERAnsettelse
FastSpørsmål om stillingen
Kontaktperson
Tonje Nanette ArnesenStillingstittel
ForskningslederTelefon
922 64 786Kontaktperson
Richard B. OlsenStillingstittel
ForskningssjefTelefon
993 57 134Har du lyst til å være med på å bygge opp norsk romvirksomhet? På FFI utvikler vi instrumenter til satellitter som skal skytes opp i bane rundt jorda, vi har vår egen bakkestasjon for kommunikasjon med satellitter og et eget satellittkontrollsenter – «Mini-Houston». Vi er også landets ledende miljø innen forskning og eksperimentering med satellitter for jordobservasjon, maritim overvåking og kommunikasjon.
I tett samarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere utvikler vi nye satellittkonsepter gjennom modellering og simulering, prototyping, bygging og oppskyting av satellitter, for deretter å kjøre operasjoner, demonstrasjoner og eksperimenter. Vi jobber med viktige problemstillinger innen satellittbasert navigasjon, forsvar mot jamming av GPS og følger tett med på internasjonal utvikling av romteknologi generelt.
Arbeidet involverer både hardware- og programvareutvikling, praktiske forsøk og testing, teoretisk simulering og modellering og bygger spesielt på gode ferdigheter innen realfag.
Arbeidsoppgaver
Nå står oppgavene i kø for Forsvaret, sivile myndigheter og industri, og vi ser derfor etter flere kollegaer. Vi søker en systemingeniør til våre satellittprosjekter. Jobben din vil omhandle systemutvikling og operasjonskonsepter for nye satellitter, sensorutvikling og testing i lab og på satellitt i bane, programmering for satellitt- og sensorstyring, samt utprøving og evaluering sammen med Forsvaret og andre samarbeidspartnere. Satellittprosjekter er tverrfaglige og komplekse med mange gjensidige avhengigheter og tilhørende problemstillinger, og man må ha evne og vilje til å sette seg inn i disse. Det er også viktig å dokumentere og formidle arbeidet nøyaktig og presist.
Vi jobber prosjektbasert, og har fokus på tverrfaglig samarbeid sammen med andre avdelinger og fagmiljøer. Vi har utstrakt internasjonalt samarbeid, både i Europa og globalt. Vi er opptatt av å utvikle medarbeiderne våre gjennom variert forskning og videreutdanning. Med rett kompetanse og erfaring kan du få prøve deg som mission manager for et satellittutviklingsprosjekt.
Kvalifikasjoner
Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning på minimum mastergradsnivå, med gode resultater. Du må ha fullført graden innen tiltredelsesdato.
Vi ønsker at du har kompetanse innen ett eller flere av følgende fagfelt (fra studier eller jobberfaring)
- Matematikk, fysikk, elektronikk, kybernetikk og informatikk
- Systemutvikling
- Radiokommunikasjon
- Sensorsystemer
- Signalbehandling og dataprosessering
- Elektronikkutvikling
- Antenneteknologi
- Optisk kommunikasjon
- Hardware-nær programmering (FPGA-basert signalprosessering)
- Konseptutvikling, design, testing og/eller drift av satellitter/teknologisystemer
- Programvareutvikling for sensor- og satellittstyring, dataprosessering, databaser, brukergrensesnitt
Merk: De som jobber hos oss må kunne klareres og autoriseres for Strengt Hemmelig og NATO Secret, og ikke ha annet statsborgerskap enn norsk. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.
Personlige egenskaper
Vi ser etter deg som er faglig nysgjerrig, og som evner å raskt sette deg inn i og tenke nytt rundt problemstillinger du møter. Du er allsidig og løsningsorientert, og kan kommunisere godt på både norsk og engelsk.Stillingstittelen din vil være forsker.
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
FFI skal arbeide for et bredt mangfold som representerer befolkningen gjennom målrettet rekruttering og tilrettelegging for at medarbeidere trives og blir værende. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CVen eller nedsatt funksjonsevne.
Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.
Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.
Nærmere opplysninger får du ved å kontakte forskningsleder Tonje Nanette Arnesen, tlf. 922 64 786 eller forskningssjef Richard B. Olsen, tlf. 993 57 134.