Ingeniør – undervannsinstrumentering

Vil du utvikle instrumenter som brukes under havoverflaten?

Om stillingen

Søknadsfrist

5. mai 2025

Avdeling

Forsvarets forskningsinstitutt

Stillingstittel

Ingeniør – undervannsinstrumentering

Sted

Horten

Ansettelse

Fast

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson

Eirik Rokke

Stillingstittel

forsker

Telefon

33 03 38 25

Kontaktperson

Roald Otnes

Stillingstittel

forskningsleder

Telefon

91 32 35 24

FFI søker en ingeniør til elektronikkutvikling og maskinvarenær programmering for undervannsinstrumentering. Ved FFI kan du bli en del av et institutt som er langt framme internasjonalt innen forsking og utvikling for autonome undervannssystemer, og som har utviklet verdensledende demonstratorsystemer for autonome bunnmonterte sensornettverk. Mye av arbeidet vårt skjer i tett samarbeid med Forsvaret, slik at resultatene raskt kan omsettes til operativ nytteverdi.

Norge er en arktisk, maritim nasjon med store havområder og et unikt operasjonsmiljø. Evnen vår til å forsvare oss avhenger derfor av å ha god kontroll på hva som foregår under havoverflaten.

Arbeidsoppgaver

Du vil blant annet

  • drive med elektronikkutvikling og testing av undervannsinstrumentering
  • delta på målekampanjer med sensorer under vann
  • planlegge og gjennomføre eksperimenter i samarbeid med Forsvaret
  • delta i internasjonalt samarbeid

Kjennskap til sonarsystemer, autonome farkoster og undervannsinstrumentering er en fordel, men du vil få opplæringen du trenger.

Arbeidsstedet er Horten, men stillingen vil også medføre deltakelse på tokt om bord i FFIs forskningsfartøy H.U. Sverdrup II, eller andre fartøy.

Kvalifikasjoner

Du må ha en relevant bachelor, med gode resultater. Lang relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning. Du må ha fullført graden innen tiltredelsesdatoen.

Vi søker deg som har hatt ett eller flere av følgende fagfelt som en betydelig del av utdanningen: maskinvarenær programmering, elektronikk, innebygde systemer (embedded systems) eller instrumentering.

Der er en stor fordel med kjennskap til operativsystemet Linux og ulike programmeringsspråk og kjennskap til elektronikkutvikling og verktøy for dette.

De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. For denne stillingen er det nødvendig å ha kun norsk statsborgerskap.

Personlige egenskaper

Du er

  • allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert
  • selvstendig og systematisk i arbeidet ditt

Du trives også godt når du kan samarbeide med kollegaer. Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

Vi tilbyr

Vi kan tilby utfordrende og varierte arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen ved FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse. Tokttillegg og avspasering etter tokt gis etter gjeldende statlig toktavtale.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forsker Eirik Rokke på tlf. 33 03 38 25 eller forskningsleder Roald Otnes på tlf. 33 03 39 89 / 91 32 35 24.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevant for stillingen, innen 5.mai 2025.

Søk her

Om stillingen

Søknadsfrist

5. mai 2025

Avdeling

Forsvarets forskningsinstitutt

Stillingstittel

Ingeniør – undervannsinstrumentering

Sted

Horten

Ansettelse

Fast

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson

Eirik Rokke

Stillingstittel

forsker

Telefon

33 03 38 25

Kontaktperson

Roald Otnes

Stillingstittel

forskningsleder

Telefon

91 32 35 24