FNs internasjonale dag for kvinner i vitenskapen

Den 11. februar er FNs internasjonale dag for å anerkjenne kvinner og jenter innen vitenskap, forskning og teknologi.

Ved FFI finner du 135 kvinnelige forskere innenfor en rekke ulike fagfelt. Våre kvinnelige vitenskapelig ansatte bidrar til et effektivt forsvar, et sikkert samfunn og en konkurransedyktig forsvarsindustri.

Vi er stolte av dem og innsatsen de legger ned!

FFI vil at flere unge jenter skal velge vitenskap og realfag. Vi vil ha flere kvinner som er knakende gode på radar, strømningsfysikk eller sikkerhetspolitikk.

Vi vil øke kvinneandelen i forskningen fordi vi tror på variasjon og allsidighet. FFI skal våge å tenke annerledes. Da trenger vi enda flere kvinner og mer mangfold i forskningen.

Under kan du se et lite utvalg av bredden blant FFIs kvinnelige forskere i dag.

berit_gilijam_kvinneforskere.png

Seniorforsker Berit, kjemisk analyse

una_hakvåg_kvinnedag.png

Seniorforsker Una, russisk sikkerhets- og forsvarspolitikk

tonje_arnesen_kvinneforsker.png

Sjefsforsker Tonje, satellittsystemer

nina_rones_kvinneforsker.png

Seniorforsker Nina, militærsosiologi

amalie_grønvold_kvinenforskning.png

Forsker Tale og forsker Amalie, materialteknologi

tone_aarskaug_kvinneforskere.png

Sjefingeniør Tone, biologiske trusler

sissel_forseth_kvinnedag.png

Sjefsforsker Sissel, Li-ion-batterier

katrine_dybwad_kvinenforskning.png

Forskningsleder Katrine, innovasjon og industriutvikling, ICE worx

ane_presterud_kvinenforskning.png

Forskningsleder Ane, forsvarsøkonomi

Kristin_løkken_kvinenforskning.png

Seniorforsker Kristin, missiler

ellen_2_kvinenforskning.png

Sjefsforsker Ellen, havbunnsklassifisering og undervannsakustikk

Jasima_koric_kvinenforskning.png

Maskiningeniør Jasmina, konstruksjon og analyse av mekaniske deler

Vil du lese mer om forskningen ved FFI?

Arrangementer

Besøk vår arrangements-side, så får du vite mer om FFI-frokoster eller andre arrangement. Du kan melde deg på, lese sammendrag eller se opptak av tidligere arrangement.  

Podkaster

Ugradert er FFIs egen podkast. Her snakker vi forskerne våre om aktuelle prosjekter og tema. Lytt når du vil: Her kan du fordype deg i en rekke saker som berører fagområdene våre. Ugradert: Kort forklart gir deg derimot en rask innføring i begreper og forskning. Her er innslagene aldri mer enn åtte til ti minutter lange.

Nyheter

Vi samler nyhetsartiklene våre kronologisk, slik at du fort får oversikt over hva som rører seg ved FFI akkurat nå. Nyheter fra FFI handler både om nye rapporter, intervjuer med forskere om aktuelle temaer og ulike teknologiske emner. Vi publiserer også mange intervjuer med forskere og med våre egne sommerstudenter.

Feature-artikler

Feature-artiklene våre er langlesninger med mye bildemateriale. Der går vi dypere inn i store temaer og FFI-prosjekter. Siden starten i 1946 har FFIs medarbeidere jobbet med en rekke små og store nyvinninger. Her forteller vi for eksempel historien om den autonome ubåten Hugin. Du kan lese mer om missilutviklingen FFI har stått i spissen for, fra Terne til Penguin og nå Naval Strike Missile (NSM) og Joint Strike Missile (JSM). Dette er bare eksempler på produkter hvor instituttets rolle har vært sentral. Artiklene her skal på en lettfattelig måte sette temaer inn i en større sammenheng enn vi får plass til i de alminnelige nyhetsartiklene.

Kronikker

Forskere våre deltar i en rekke debatter i ulike media. Under kronikker har vi samlet kronikker FFI-forskere har skrevet som har blitt publisert i andre media.

Blogg

FFI har sin egen blogg. Den er en arena hvor forskerne våre kan gjøre kompetansen sin synlig, og delta mer i den offentlige debatten. Innleggene er skrevet av FFI-medarbeidere. De er både basert på deres forskning, fagkunnskap eller interesser.